perjantai 8. lokakuuta 2010

Muurinpohjamuikkuja ja tähtitaivasta

Käväistiin miehen kanssa mökillä yhden yön reissulla, eipä oltukaan ehditty siellä käymään reiluun kuukauteen, kun on ollut kaikenmoista muuta tohinaa ja menoa. Aurinko paisteli, mutta eipä enää niin kovin lämpimästi. Mies pyyti verkoilla muikkua, jotka sitten pyörittelin ruisjauhoissa ja sen jälkeen paistelin muurinpohjalla rapeiksi. Tulipa samalla tarkastelluiksi kesäiset havuistutuksieni voinnit ja ihan ok olivat. Yllätyksekseni, lähellä rantaa olevassa astiassa samettiruusut, olivat vielä kovin kukkeassa kunnossa.
Nyt, kun pimeä aika kestää jo reilut 10 tuntia, niin enpä oikein viihdy mökillä kovinkaan montaa yötä, vaikka erilaisia pihatulia on toki kiva poltella siellä metsän keskellä ja ihailla aivan huikeaa tähtitaivasta. (Kuvat suurenevat klikkaamalla)


Kotiin palattuamme odotti meitä tällainen näky kuistilla eli mukava naapurinrouva oli muistanut meitä puutarhansa suurilla punaposkisilla omenoilla! Olipa todella kiva yllätys! :-D


Kuoriduttuamme mökkikamppeista leivoin helpon ja nopean broileripiiraksen, jonka pohjan tein vehnäjauhoista, perunasosejauhoista, rasvattomasta maidosta sekä hiukkasesta leivinjauhetta ja suolaa.
300 gr broilerisuikaleita ruskistin ja sekaan heitin mm. makeaa suippopaprikaa suikaleina, Kalamata-oliiveja, ananasta, homejuustoa sekä kuivattua lipsitikkaa ripaus. Lopuksi kermaviili/kananmunaseos päälle ja uuniin.


Lopuksi laitan vielä kuvaa suloisesta kudotusta pussukasta, johon ihastuin Wanilla Rosen-nettipuodissa ja tilattavahan se oli. Todennäköisesti siihen päätyvät päivittäiset ehostustarvikkeeni.



14 kommenttia:

Susanne kirjoitti...

Kiva kuvakollaasi mökiltä! Muurinpohjamuikut, nam! Tähtitaivasti mekin ihailimme viikolla. Uskomattoman kaunis ja kiehtova se on.

Herkullisista aineista teit broileripiiraan. Varmasti oli hyvää!

Suloinen kudottu pussukka!

Mari kirjoitti...

Muurinpohjamuikkuja, nam! Eilen mekin ihailimme tähtitaivasta omalla pihalla, on se niin kaunis! Mukavaa lauantaita :)

Sussi kirjoitti...

Minäkin olen ihaillut tähtitaivasta viikolla, se on niin tavattoman kaunis. Tähtikuvioiden tunnistaminen on myös hauskaa.

selma kirjoitti...

Onpas ollut kiva reissu mökille ja niinhän pitääkin. Tähtösiä pitää aina tuijotella, jos taivas on pilvetön. Linnunrata onkin näkynyt erikoisen hyvin tänä syksysnä ja se upea iso kirkas tähtönen joka ilta. Olet niin kovasti ahkeroinut ja saanut aikaan vaikka mitä ihanuuksia sinne pihalle ja sisällekin. Ja kun aikaa on niin tuleehan niitä väkisinkin tehtyä. Ja huovutustakin kokeilit.
Minä olen vielä pitänyt näppini irti tuosta neulahuovutusestakin, että en taas innostu uuteen harrastukseen. Ehkäpä sitten sitäkin kokeilen, kun pääsen joskus sille piiiitkälle vapaalle ja jos elossa pysyn :) Oikein mukavaa jatkoa edelleenkin :)

Nina kirjoitti...

Kiva, kun piipahditte ja kiitos jälleen kommenteistanne! :)
Mukavaa onkin kuulla, kuinka moni on ihaillut öistä tähtitaivasta äskettäin. Kyllä sitä vain tuntee oman pienuutensa koko galaxissa, kun seurailee tähtien tuiketta.

Leppoisaa viikonloppua kaikille!

päivi kirjoitti...

mukavaa viikonloppua!
halaus sinulle ja kertulle:)

lämpimästi,
päivi

Marie Elisabeth kirjoitti...

Teillä on ollut oikein herkkuhetket siellä! Muurinpohja muikuista onkin aikaa, kun viimeksi olen saanut herkutella.
Ihania nuo punapsket kuistilla, hyvät naapurit on kullan arvoisia :)

sanna kirjoitti...

Muikut maistuis mullekin! :) Ihania kuvia ja on kiva että voi hetkeksi irrottautua arjesta, vaikka mökillä. Hyvää sunnuntaita!

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Voi mitä herkkuja. Tuota piirasohjetta täytyy kokeilla. Kiitos siitä.
kaisa

Sirkka kirjoitti...

Tottakai suurensin kauniit kuvasi ja uppouduin niihin ja kaunis ranta siinä sametinpehmeällä hiekalla...katselet tähtitaivasta.
Minä katson aina taivasta aamuyöstä iltamyöhään ja siltä väliltä...joka alati vaihtelee..ja laulan tähdet tähdet...tuiki tuiki tähtönen..
Muurinpohjamuikut..kuulostaa ja näyttää herkulliselta ja taatusti tuoretta, sitten vaan paistumaan..ai että kyllä kelpaa!
Teillä on kyllä kaunis minä sanon huvila ja ihailtavan kauniit maisemat siellä ympärillänne ,jossa samettiruusutkin vielä viihtyvät.
Kiitos piirakanohjeesta, vielä en ole maistanut.

Onnellista olotilaa sekä kaunista hyvää mieltä ja Kerttuselle myöskin lämmin halaus.

Minna Perälä kirjoitti...

Ihanan ruokaisa postaus, muurinpohjamuikkuja, omenoita ja broilerpiirasta - vesi kielellä täällä kuvia katselin!

Ihana on myös tuo pussukka!

Mukavaa viikonjatkoa!

sofia kirjoitti...

Heippa, löysin juuri blogisi ja selailit eri teemoja. Bongasin lakanasta virkatun korin. Itse olen vastaavaa tehnyt paperinarusta, se oli kyllä aika raskasta, kun lanka niin jäykkää. Minkä kokoista puikkoa olet käyttänyt lakanasuikaleissa?
Ihan blogi sinulla, ystäväni suositteli. Meillä kun jäi tuo puutarhavillitys päälle ja ihastelimme täällä eläviä paju/risukoristeita.
Terkuin
Sofia

TeSa kirjoitti...

Muikkuja, nams!
Tänä syksynä jos vain omenoita on kasvanut, ovat ne todella mehukkaita. Ja kauniita.

Nina kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne! :)
Mukava, kun uusiakin piipahtajia täällä blogissani pyörähtää!

Sofia;
Taisin koukuttaa tuon korin lakanasuikaleista 7 mm koukulla. Ihan kivasti sillä jälkeä syntyi ja nopeasti. Paperinaru on huomattavasti haastavampaa työstää.

schmetterlinge-0057.gif von 123gif.de