perjantai 17. lokakuuta 2014

Syksyistä luontoa

Hurrh, nyt on maan pinta jäässä eli ensimmäinen kunnon pakkasyö takana.
Juuri ja juuri ehti kukkaan ruusu 'Rhapsody in Blue'. No ensi kesänä uusiksi. Yllätti tekemällä vielä näin loppukaudesta uudet nuput.Tämä viikko vierähtänyt äitini luona keittiön 'tuunauksessa' ja vielä osa maalatuista kaapin ovista laittamatta paikoilleen. Vaikka äidillä jo ikää onkin, niin tykkää asua omakotitalossaan ja mikä ettei, kyllähän kaunis puutarhaympäristö on virikkeellinen ja kunto on onneksi hyvä, että jaksaa rapsutella pihalla ja huolehtia kodinhoidosta. Apua ei pahemmin pyytele.
Äiti täyttikin äskettäin vuosia, joten voinen ojentaa ajtuksissani tuon ruusuni hänelle, osin kiitokseksikin, kun oli aina avosylin ottamassa poikiamme hoitoon, jos tarvitsi, vieläpä oman päivätyönsä; lasten parissa, lisäksi. Onneksi oli tämmöinen mummila olemassa. Kuopuksemme muisteli hymyhuulillaan, miten mummin kanssa menivät silloin tällöin 'Rölli'-metsän kautta kylän kotileipomosta ostamaan munkkipossuja.

Koristevaahtera 'Atropurpureumin' iloista punaista.


Jo hiukan talvimielessä asettelin poron takametsän rajan penkille.Tänään pyörähdettiin koirulin kanssa takametsässä kuvailemassa syksyä.
Kirpakkaa on keli, 
mutta kiva on alkaa syksyn reippailut raikkaassa säässä.

Nina

7 kommenttia:

mate kirjoitti...

Kauniita syyskuvia.
Hyvää viikonloppua ☺

Reija kirjoitti...

Ihanaa katseltavaa jälleen täällä blogissasi! Meillä on ollut myös jo yöpakkasia ja kuuraista maatakin paikka paikoin. Ihania muistoja myös! Tuosta röllimetsästä tuli mieleeni, että lapsuudessani kotimme lähellä oli paikka, jota kaverimme kanssa kutsuimme usvametsäksi, sillä se kuvasi täysin sitä mielikuvaa, mikä meillä Röllistä tutuissa lauluissa oli. Vaan sitten eräänä päivänä tuli metsätyökone, eikä usvametsästä ole enää tietoakaan. Surullinen näky, ja surullinen näky oli varmasti myös kaksi lapsukaista, jotka tilanteen kävivät tuoreeltaan toteamassa. Tosin, hakkuiden jälkeen paikka on tarjonnut sitten litratolkulla vadelmia, joita vielä muutama vuosi sittenkin ajelin sieltä keräämään.

Maarit kirjoitti...

Kauniit kuvat! Ihanaa, että on tuollainen mummo lapsillasi! Kullanarvoinen on hän! Tyttärelläni kävi yhtä hyvä tuuri, onneksi! Sanon tuuri, koska valitettavaa, mutta totta että kaikki mummot eivät välitä lastenlapsistaan=/

Sussi kirjoitti...

Kauniita syyskuvia:)

Mari kirjoitti...

Voi miten kaunis ruusu <3 Ihana tuollainen mummo lapsillasi, suuri apu vanhemmille!

Nina kirjoitti...

kiitos suuresti kauniista sanoistanne! Kyllä mummo on ollut kullanarvoinen! <3

Tarja kirjoitti...

Todella ihastuttavan värinen tuo Rhapsody in Blue. Muutenkin täällä on kaikkea kaunista :). Taidan liityä lukijaksi samalla. Tervetuloa uudestaan visiitille blogiini :).