maanantai 2. helmikuuta 2015

Tammikuusta helmikuuhun


Hip ja hei, helmikuussa ollaan!
Viimeinen talvikuukausi.

Tammikuu sujui mm. lukien nämä:
Otin tavoitteeksi tämän talven aikana lukea läpi Henkka Hyppösen tuotantoa. Hänen uusimpansa 'Pelon hinta' on suunnattu lähinnä yritys-/urheilumaailmoiden johtamishierarkioille, mutta miksei lukemaansa voi yhtä hyvin hyödyntää ihan perheenjäsentenkin välillä. On tärkeätä osata lukea toistensa tunnetiloja (sosiaalinen-/ihmistuntemus) asioita käsitellessä. Millaiset seuraukset on mm. pelkohallinnalla/-johtamisella.  Hyppönen ei jätä selostuksissaan/tarkennuksissaan pienintäkään kiveä kääntämättä. Kirja alkaa Spielbergin 'Tappajahai' elokuvan tiimoilta, miten yksi elokuva pystyi aikoinaan luoda sellaisen määrän haipelkoa/hysteriaa ympäri maailman, että valkohait surmattiin melkein sukupuuttoon. Mielenkiintoisia  tapauksia/tutkimuksia/analyysejä peloista hintoineen kirjassa riittämiin.

Hannu-Pekka Björkmanin 'Välähdyksiä peilissä'  lienee helppolukuisin kirja, mitä koskaan olen lukenut. Kirja on päiväkirjamainen kooste mietteistä aina toimimattomasta keittiön vesihanasta saksalaiseen saunakultuuriin. Kirjassa käydään mm. ruokailemassa maailman parhaaksi ravintolaksi tituleeratussa ravintola Nomassa Tanskassa.

No - se kulttuurista.

Ostin rullakapat olohuoneeseen lähes kokeeksi käyvätkö. Pari päivää katselin, että ihan ei silmää miellytä, jotain on vailla. Kunnes muistin useampi vuosi sitten ostamani tekstisabloonan ja siitä se idea sitten lähti. Töpöttelin kangasmaalilla tekstit kaikkiin kolmeen verhoon. Nyt kelpaa - ainakin vähän aikaa.


Tähän helmikuun alkuun oli sovittu tapaaminen/siemenvaihto-operaatio kasvihörhöjen kesken Imatralle. Ja kyllä oli kiva nähdäkin taas pitkästä aikaa ja saada vertaistukea. Kasviluetteloita katseltiin ja kesän puutarharetkiä suunniteltiin. Eipä taida kesälle montaakaan vapaata viikonloppua näillä näkymin jäädä, niin paljon retki-ideoita löimme lukkoon.**************

Ja sitten, mukavaa asiaa: 
huomasin, että vuodenvaihteen tienoilla 
tämän blogini kävijämäärä ylitti 
200 000 
uniikin kävijän määrän 
ja sen tiimoilta täytyy kyllä pitää arvonta.

Palaan asiaan pikapuolin!

Nina

5 kommenttia:

Sussi kirjoitti...

Kiireinen kesä siis tiedossa:)

ma-te kirjoitti...

Upeat verhot ☺

Maarit kirjoitti...

Hienot verhot! Ihanaa, että on suunnitelmia!

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Vautsi miten somat kapat sait pienellä fiksauksella. Ihan uniikit.
Kevät keikoilee jo oven raosta ja tietty haluaa jotain pirtsausta kotiin. Olet onnistunut!
Voih tulppaaneja, tuskin malttaa odotella tuleeko hennon lumipeitteen alta syksyllä istutettuja esiin.
Hyvää ystävänäivää jo etukäteen, se on tuossa tuokiossa käsillä.
Terkuin Kaisa

Nina kirjoitti...

Iloiset kiitokset teille kommenteista!
Sainpahan olohuoneeseen hiukan uutta ilmettä.