tiistai 6. elokuuta 2019

Lomalla Pohjois-Norjassa

Viime viikko kuluikin upeissa maisemissa lähinnä Tromssan ja Lofoottien alueilla.

Sanat ja kuvat eivät riitä kertomaan, miten jylhää ja kaunista maasto on tuossa kivassa naapurimaassamme.  Pohjois-Norja on minulle tuttua seutua jo lapsuudesta; -olin 2-vuotias, kun ensimmäisen kerran haistelin jäämeren tuoksuja isäni reppuselässä. Isännän kanssa kihlamatkamme kohdistui pian 40 vuotta sitten juuri Pohjois-Norjaan, jolloin häneenkin tarttui matkakuume näihin maisemiin.

Matkamme alkoi Norjan puolella Tromssasta ja siellä innostuimme menemään maisemahissillä korkeuksiin katsomaan kaupunkia yläperspektiivistä.




































Tromssan kasvitieteellinen tuli jälleen katsastettua ja siellä pionit vasta nyt alkoivat kukintansa.








Lofooteille matka jatkui Tromssasta ihan kelpo keleillä.








Lofoottien yksi nähtävyyksistä; Haukland Beach 



Matkalle mahtui paljon siltoja ja tunneleita


Laskuvesi ryöppyää





Viimeinen Norjan etappimme oli Narvik, jolle johtaa 1,7 km silta



Paluumatka tapahtui Ruotsin Kiirunan kautta




Nina

5 kommenttia:

pike kirjoitti...

Usein tulee tv.stä Norjasta ohjelmaa, ihailen niitä jylhiä maisemia sieltä, eräs tuttavani oli moottoripyörällä kerran Norjassa, hän ajoi niitä kapeita teitä, niin hän joutui onnettomuuteen, sen seurauksena loppu elämä eläkkeellä, onneks selvisi ja voi nyt muistella niitä maisemia.

Nina kirjoitti...

Pike, kaikkea voi käydä tosiaan. Mulle Pohjois-Norja on iki-rakkaus ja sinne täytyy päästä aika-ajoin.

Rahkasammal kirjoitti...

On ne jylhät ja komeat maisemat. Meillä oli suunnitelmissa jossain vaiheessa käydä Lofooteilla, mutta se taisi jäädä. Rupesin pelkäämään isännän ajoa, kun ei muka voinut pitää silmälaseja, muuten näkö oli mitä oli ja itse en ruvennut asuntoautoa ajamaan. Aikanaan käytiin paljon Altan - Vesisaaren suunnassa.

Beate56 kirjoitti...

Mekin olemme tehneet reissuja Pohjois-Norjaan muistaakseni viisi. Blogissani niistä kuvia. Voi kun vielä jaksaisimme lähteä. Olemme matkailleet ihan henkilöautolla ja kotona jo suunnitelleet ja tilanneet yöpaikat. Taitava ja varovainen pitää kuskin olla. Lofooteilla kävimme ihan kärjessä paikassa Å. Nordkappiin oli myös pitkä ja kapea tie lopussa. Olemme jo eläkeikäisiä, että miettii aina vieläkö sitä jaksaa, kun pitkät ajomatkat väsyttävät mutta ainahan voi pikku nokoset ottaa, kun molemmat ajamme. Minä niitä helpompia pätkiä. Hieno reissu ollut teillä.

Nina kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne Rahkasammal ja Beate56! Norja on upea naapurimaamme ja siellä riittää kohteita vaikka kuinka. Tarkkana täytyy ajajan olla, se on totta.

schmetterlinge-0057.gif von 123gif.de