tiistai 17. helmikuuta 2009

Nukketohtorointia

Minulla on jo jonkin aikaa lojunut tämä nukkepahanen kädet irtonaisina ilman, että saisin aikaiseksi parannella sen. Nyt vihdoin sain tämän asian sitten tehtyä. Ja aivan pikkuhommahan se oli. Kyseessä on minun ensimmäinen nukkeni eli ikää sillä on jo pitkälti reilut 40 vuotta. Nuken nimi on Tuula. Kovia on Tuula kokenut matkansa varrella, kuten omistajansakin. Siltä ovat hiukset osittain pudonneet ja lyhentyneet alun riipparullakiehkuroista ja ripset ovat myös kadonneet. Leikin tiimellyksessä Tuulalta ovat kuluneet ensimmäiset 30 vuotta, ensin minun hoivassa, sitten siskoni ja kun äitini toimi aikoinaan perhepäivähoitajana, hoitolapset sitä riepottelivat ulkoleikeissään ja välillä uskon, että ihan nätisti hoivatenkin.

Kunnes sitten lopulta pelastin Tuulan kotiini "eläkepäivilleen".
Huulet ehostin kynsilakalla ja muutoinkin kylvetin koko nuken. Vaatteet olin varannut sille myös aikoja sitten eli olin löytänyt kätköistäni minulle vauvana kuuluneen kietaisupaidan pitsikauluksella ja vanhasta tyynyliinasta ompelin essun. Muutoin sininen vaate on nuorimman poikani juhlava potkupuku, joka käy ihan hyvin näin tyttönukellekin, jolla on siniset silmät.

Kuvasta näkyy, miten Tuula on "syönyt" peukkunsa.


Tässä on Tuula tänäpäivänä niin hyvin kunnostettuna, kuin sen itse osasin ja etsii nyt paikkaansa kodissani. En oikein vielä tiedä, missä sitä alkaisin pitämään, mutta eiköpähän se jonkun paikan vielä löydä ja jos elämä niin suo, niin lapsenlapset voivat sitä vielä hoivata joskus.

23 kommenttia:

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Tervetuloa Uuteen elämään Tuula!
Hyvän lääkärin olet saanut hoitamaan vaivojasi.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana Tuula! Kovia olet kokenut, mutta nyt on hyvä! ;)

tinttarus kirjoitti...

Onpas Tuulasta eläkepäivinä muotoutunut sievä neito!! Itselläni Tuulan ikätoveri Lotta nimeltään viettää vanhoja päiviään tyttäreni leikeissä. Ehkäpä hänkin jonain päivänä saa rauhoittua eläkepäiviään viettämään rauhallisemmissa merkeissä!

Piitis kirjoitti...

Mukava aloittaa eläkepäivät, noin somana:)

Marge kirjoitti...

Yhdyn edellisiin eli kovin somana hän saapi aloittaa eläkepäivänsä! :)

Olivieno kirjoitti...

Kylläpä Tuulasta tulikin sievä! Eikä uskoisi ikäisekseen. Minulla ei ole yhtään nukkea säilynyt lapsuudesta, nukenvaunut kyllä.

Nina kirjoitti...

Ihanaa, kiitos paljon kauniista sanoistanne;
Kaisa, Marja-Leena, Tinttarus, Piitis, Marge ja Olivieno!:)
Tuli niin lämmin olo niitä lukiessani.

Tuulan kanssa ollaan sellaisia ikäneitoja ja elämä kolhuineen saa jo hiukka näkyäkin.

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis tuli Tuulasta hoitokuurin saatuaan vielä eläkepäivilläkin ja lapsuusmuistot kultaavat kaikki kolhut. Kelpaa nukkeneidin nyt näpöttää vaikka koristeenakin.:)

Lennu kirjoitti...

Kauniiksi olet Tuulan laittanut. Ei uskoisi, että on jo eläkeiässä.

Pikku-Pihlajan Merja kirjoitti...

Täälläkin nukkejuttua! Ihana Tuula! Näinköhän meijän tyttöjen nuket saavat elää noin pitkän ja leikintäyttämän elämän... Toivottavasti! :)

maiju kirjoitti...

Hauska kuvaus nuken kunnostuksesta - täällä on hymy korvissa, kun luen Tuulan elämästä! Hienoa, kun on joku muisto omasta lapsuudesta!

Kati Nordman kirjoitti...

Minä en kestä, miten ihana tuo kokoon paijattu ja hoivattu Tuula on! Tässä kirjoituksessa on jotain kauhean liikuttavaa!

Sirkka kirjoitti...

Kiitos vierailustasi, itse yritin tänne eilen, mutta en saanut kuviasi näkyviin, ainoastaan olisin voinut kommentoida:))

Onpa sinulla kaunis aarre kertakaikkiaan säilynyt...tuo peukku juttu on mainio...
ja taas jälleen kerran en voi muuta kun ylistää sinun taitojasi jokaisessa asiassa...kuinka onnelliseksi hän tulikaan.

Pitkää ikää sekä sanoinkuvaamatonta rakkautta ja monin kerroin iloa hän vielä antakoon...

Sussi kirjoitti...

Tulipa Tuulasta sievä. Tosi mukava postaus:)

T. Sussi

Nina kirjoitti...

Selma, Lennu, Pikku-Pihlaja, Fru Skrot, Katilein, Sirkka, Sussi;

Olen aivan liikuttunut kommenteistanne. Kiitos kovasti!:)
Yllättävästi tämä muotoutuikin tavallaan myös niin henkilökohtaiseksi asiaksi, että senkin vuoksi tuntuu hyvältä lämpimien kommenttienne vastaanotto.
Nukke on tosiaan osa historiaani.

Miia kirjoitti...

Minäkin vielä liityn ihastelijoiden joukkoon. On mahtavaa, että tuollaiset vanhat esineet heräävät uudestaan henkiin ja kukoistavat, kun joku niitä tarpeeksi arvostaa ja vaalii. Etenkin kun niihin liittyy niin paljon muistoja. Ehostus on onnistunut kyllä hienosti.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno neiti vai tyttökö Tuulasta sukeutui. Mulla olis kanssa nuorimman, nyt jo aikuisen tytön nukke korjausta vailla. On kangasvatalo,joka pitäs vaihtaa ja kaikkea muuta, on niin suuritöinen, että en tiedä onnistunko. Kiitos muuten vielä kerran niistä munakennoruusujen ohjeista. Olen kertonut myöskin eteenpäin T Riitta blogiton

mimmuli kirjoitti...

=) Minulla on tallessa synnytyslaitokselle tullut nalleni sekin samaa ikäluokkaa=)) Se on varmaan tunnepitoisin esineeni..Terkkuja Tuulalle Heikiltä=))

Deborah kirjoitti...

Oletpa saanut tosi hienosti laitettua Tuulan kuntoon, paljon hienompi kuin uusi, kaupasta ostettu, sekä tietenkin tunnearvoltaan mittaamaton.:)

Nina kirjoitti...

Kiitokset kauniista sanoistanne;
Miia, Riitta, Mimmuli ja Deborah.
Sananne lämmittävät mieltäni.

Kyllähän esineisiin ja tavaroihin, jotka ovat liittyneet elämäämme lapsesta asti, kuuluu todella paljon tunnearvoa. Vaikka koko nukke ei oikein tunnu istuvan sisutukseen, niin silti sitä ei vain voi antaa poiskaan.
Entisajan nuket ovat lisäksi paljon persoonallisempia kuin tämän päivän nuket.

mimosamamma kirjoitti...

Tuulalla on ollut asiansa osaava tohtori apuna, niin kauniisti hän jatkaa vanhenemista:)
Minulla on tallessa anopin aarteiden joukosta löytynyt n. 100 v. vanha nukke, joka olisi myös tohtoroinnin tarpeessa. Minä en osaa tehdä sille mitään. Se on valmistettu materiaalista jota en edes tunnista ja "iho" rapisee jos sitä vähänkin liikuttaa, se on myös hyvin kärsineen näköinen muutenkin...no, onhan sillä ollut pitkä elämä:)
Vanhat nuket ovat valloittavia!

Nina kirjoitti...

Mimosamamma;
Muistaakseni pääkaupunkiseudulla on ihan oikea nukketohtorin vastaanotto eli paikka, jossa kunnostetaan vanhoja arvokkaita nukkeja. Ja sinun nukkesi aivan varmasti on arvokas.

Vanhoissa nukeissa on jokin taika.

Anonyymi kirjoitti...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,AV女優,聊天室,情色,性愛